Μάθετε για τα Διαμάντια σας

diamond precious stone πολύτιμες πέτρες ημιπολίτιμες πετρες πολυτιμες διαμάντι διαμάντια διαμαντι διαμαντια

Ένα χημικά καθαρό και με τέλεια κρυσταλλική δομή διαμάντι είναι αψεγάδιαστα διαφανές χωρίς κάποια απόχρωση ή χρώμα. Παρόλα ταύτα, στην πραγματικότητα σχεδόν κανένα χρησιμοποιούμενο φυσικό διαμάντι δεν είναι εντελώς τέλειο. Το χρώμα ενός διαμαντιού επηρεάζεται από χημικές ακαθαρσίες/εγκλείσματα ή και δομικά σφάλματα στην κρυσταλλική δομή. Ανάλογα με το χρώματα του, ένα διαμάντι μπορεί να καταταχθεί σύμφωνα με τον οργανισμό GIA στις ακόλουθες κατηγορίες:

COLORLESS DEF

Η καλύτερη κλάση στην οποία μπορεί να καταταχθεί ένα διαμάντι. Θεωρούνται άχρωμα με το ελάχιστο ποσοστό κίτρινης απόχρωσης. Ο τύπος αυτός διαμαντιών είναι ο πιο σπάνιος όσον αφορά το χρώμα και κατέχει την περισσότερη λάμψη. Μιας και αποτελούν κάτω από το 1% των εξοριζόμενων διαμαντιών παγκοσμίως έχουν και ανάλογη τιμή. Η διαφορά μεταξύ των D, E και F βαθμίδων είναι πολύ μικρή στο χρώμα για ένα απαίδευτο μάτι ενώ η τιμή τους μπορεί να διαφέρει σημαντικά.

diamond COLORLESS DEF

NEAR COLORLESS GHIJ

Πρόκειται για τα πιο διαδεδομένα διαμάντια τα οποία εκπέμπουν σημαντική λάμψη. Στο απαίδευτο μάτι μοιάζουν άχρωμα ή λευκά και δεν μπορούν εύκολα να ξεχωρίσουν από τις D, E και F βαθμίδες. Παρόλα ταύτα, μια πιο ενδελεχής προσέγγιση φανερώνει την ύπαρξη ελαφριού χρωματισμού, ιδιαίτερα όταν μελετάται σε λευκό φόντο. Λόγω της πολύ καλής τους ποιότητας θεωρούνται η καλύτερη επιλογή όσον αφορά κόστος-ποιότητα.

NEAR COLORLESS GHIJ diamond

FAINT COLOR KLM

Υπάρχει μια εμφανής κίτρινη απόχρωση και ένας ελαφρώς κίτρινος χρωματισμός που φαίνεται με γυμνό μάτι. Αυτά τα διαμάντια συνήθως είναι λιγότερο επιθυμητά και λόγω της χαμηλής τους ζήτησης έχουν και χαμηλότερη τιμή. Παρόλα ταύτα κάποια τα προτιμούν λόγω του χρώματός τους.

FAINT COLOR KLM diamond

VERY LIGHT COLOR NOPQR

Εδώ παρατηρείται σημαντικός χρωματισμός. Το χρώμα τους είναι μεταξύ του κίτρινου και του καφέ. Μιας και αυτά τα διαμάντια έχουν υπερβολικά χαμηλή ζήτηση, ίσως και την χαμηλότερη από όλες τις άλλες κατηγορίες, η τιμή τους είναι αντίστοιχα χαμηλή.

LIGHT COLOR S-Z

Παρόλο που αυτά τα διαμάντια έχουν ένα ελαφρώς «βρώμικο» κίτρινο χρώμα, έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από την προηγούμενη κλάση. Αυτό είναι λόγω του ότι το χρώμα πλέον στα διαμάντια δεν προβληματίζει τον κόσμο και σιγά σιγά αντιμετωπίζονται ως κίτρινοι πολύτιμοι λίθοι. Παρόλα ταύτα δεν πρέπει να μπερδεύονται με την επόμενη κλάση, τα έγχρωμα διαμάντια Fancy Diamonds.

VERY LIGHT COLOR NOPQR diamonds

FANCY

Σε αντίθεση με τις κανονικές κατηγορίες όπου τα διαμάντια κατατάσσονται από άχρωμα έως ανοιχτά κίτρινα, αυτή η κατηγορία εμπεριέχει διαμάντια με οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Πρόκειται για σπάνιους πολύτιμους λίθους με ανάλογα αυξημένη τιμή οι οποίοι εμφανίζονται σε όλα τα χρώματα του χρωματικού φάσματος με τα πιο συνήθη να είναι τα μπλε, τα πράσινα, τα ροζ, τα κόκκινα και τα μαύρα.

precious stones FANCY colored diamond χρωματιστά διαμάντια

Αρχίστε να πληκτρολογείτε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

ESPA
elΕλληνικά