Πολύτιμοι Λίθοι

precious stones semi precious stones ημοπολίτιμοι λίθοι πολύτιμοι λίθοι πέτρες πετρες

Πολύτιμοι Λίθοι

Ένας πολύτιμος λίθος είναι ένα τμήμα ορυκτού κρυστάλλου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κοσμημάτων ή άλλων στολιδιών σε μια κομμένη και άμεμπτη μορφή. Παρόλα ταύτα, υπάρχουν συγκεκριμένοι λίθοι και οργανικά υλικά που δεν κατατάσσονται ως ορυκτά αλλά χρησιμοποιούνται στα κοσμήματα και για αυτό χαρακτηρίζονται επίσης ως πολύτιμοι λίθοι. Οι περισσότεροι πολύτιμοι λίθοι είναι σκληροί αλλά υπάρχουν και μαλακά πετρώματα που χρησιμοποιούνται στα κοσμήματα λόγω της λάμψης τους ή άλλων χαρακτηριστικών αισθητικής σημασίας.
Πετρώματα που έχουν μεγάλη αξία λόγω της σκληρότητάς τους ή της σπανιότητάς τους είναι γνωστά ως Πολύτιμοι Λίθοι ή Ημιπολύτιμοι Λίθοι. Γενικότερα, οι Πολύτιμοι Λίθοι είναι πιο ακριβοί από τους Ημιπολύτιμους Λίθους.

Υπάρχουν πολλά είδη Πολύτιμων και Ημιπολύτιμων Λίθων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή κοσμημάτων. Κάθε ένας από αυτούς έχει τις δικές του ιδιότητες και τον δικό του συμβολισμό και αυτού είναι που κάνει κάθε κόσμημα μοναδικό και προσωπικό.
Κατά την παραγγελία ή τον σχεδιασμό ενός κοσμήματος πιστεύουμε πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει έστω κάποια βασική γνώση περί των πολύτιμων λίθων που χρησιμοποιούνται. Για αυτόν τον λόγο, μπορείτε να βρείτε παρακάτω την πλειονότητα των λίθων που χρησιμοποιούμε στις δημιουργίες μας μαζί με βασικές πληροφορίες περί αυτών.

Αρχίστε να πληκτρολογείτε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

ESPA
elΕλληνικά